Pladijs sla friet wijn gerecht wit

Schol

Schol is een super lekkere vis uit onze Noordzee en een van de goedkoopste. Vanaf eind juni is de pladijs mooi dik en de 6 daarop volgende maanden zeer lekker. Het visvlees is mals en heeft een verfijnde smaak. Het is een veelzijdige vis: pocheren, stomen, stoven of krokant bakken met een stevige klont boter en vergezeld met frieten en sla... heerlijk! Een verfrissende, smaakvolle witte wijn maakt het gerecht af.

Onze selectie pladijswijnen:
Materia Luis Duarte White Antao Vaz, Arinto, Roupeiro, Verdelho
Viña Chocalan NEW RESERVA (Screwcap) Chardonnay
Bel Colle Langhe Chardonnay 'Masche'
Domaine Clef de Saint Thomas 'Pierre Troupel' Châteauneuf-du-Pape

Pladijs wijnen wit gerecht
fazant parelhoen wijn gerecht wit rood vederwild

Fazant

Bij vederwild zoals fazant kunt u zowel witte als rode wijnen drinken.  Het vlees is verfijnd alsook smaakvol en vrij droog. Ga dus voor lichte, elegante wijnen.

Onze selectie witte wijnen:
Chateau Kamnik Single Vineyard Temjanika
Seguin Manuel Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes

Onze selectie rode wijnen:
Arte Noble Viña Requingua Pinot Noir
The Belief The Belief - Fair Trade Pinotage
-
Domaine de Colonat Chiroubles Coteau de la Lanjagne
Musso Valter Barbera d'Alba Doc 
Mon Frère California Pinot Noir
Seguin Manuel Savigny les Beaune Godeaux

Fazant wijnen gerecht rood wit
hert wijn gerecht rood

Hert

Hertenvlees heeft een milde smaak en is licht verteerbaar. De meeste delen van het hert kun je rosé eten en zelfs rood. Dat gaat zeker op voor hertenbiefstuk. Dit vlees is namelijk heel fijn van structuur. Je hoeft het maar even om en om te bakken en afkruiden met peper en zout. Hert laat zich het beste smaken met donkere, geconcentreerde, rode wijnen met enige complexiteit en een wild (kruidig en dierlijk) karakter.

Onze selectie hertwijnen:
Les Lodges - Ludovic Laur – Le Clos ‘Malbec’
Rapariga da Quinta Luis Duarte RESERVA Red
Christophe Semaska Saint-Joseph Vieilles Vignes

hert wijn gerecht rood
Rebook

Reebok

Een reebok hoort weliswaar tot de hertenfamilie, maar zijn vlees staat gastronomisch veel hoger aangeschreven dan dat van het populaire gekweekte hert. Het vlees van een reebok is mager, fijn van structuur en delicaat van smaak. Let er dus vooral op dat je een wijn gebruikt die body en concentratie combineert met finesse en elegantie om de smaak van het vlees tot zijn recht te laten komen.

Onze selectie reebokwijnen:
Le Bottle Vin de Pays d'Oc Syrah
Ipsum Bordeaux Terra Vitis Carménere Pur 
Sendero Royal Crianza 14 meses en barrica Tempranillo-Graciano
Cantine Iorio Sannio Barbera
Rubrica 12 meses em barricas de carvalho francês
Domaine Clef de Saint Thomas 'Pierre Troupel' Châteauneuf du Pape

Reebok wijnen gerecht rood
everzwijn wijn gerecht rood

Everzwijn

Veelzijdig is het woord dat de smaak omvat van wild zwijn, ook wel everzwijn genoemd. Het vlees is rozig, fijn, vrij mager met een licht wilde smaak dat doet denken aan varkensvlees. De koteletten en de bouten worden gelijkaardig klaargemaakt. Heerlijk met een groentestamppot of kastanjepuree, net zoals een stoofpotje van everzwijn. Filet van jong everzwijn bak je op dezelfde manier als varkensgebraad, aanbraden in een stoofpan met boter en met rode wijn of bouillon overgieten. Vermits everzwijn dikwijls gecombineerd wordt met fruit (bessen, jam …) en afsmakende ingrediënten, gebruiken we best wijnen met een weelderig en complex karakter die zowel fruit, tannine als kruidigheid bevatten.

Onze selectie everzwijnwijnen:
Celler Piñol Portal Crianza Garnacha/Cariñena/Merlot/Syrah
Chateau Kamnik Winemakers Selection
Halos de Jupiter Costières de Nîmes 90 pts Wine Advocate

hert wijn gerecht rood
BBQ

Barbecue & Grill

Tijdens het BBQ-seizoen halen we massaal onze barbecue of grill van onder het stof. Gezellig in de zomer maar ook leuk in de herfst en winter. Dat mooi stukje gegrild vlees of vis moet natuurlijk gepaard gaan met een lekkere barbecuewijn. Hou het bij een hartelijke en smakelijke wijn met een al dan niet wat robuust karakter die intensiteit combineert met vlot drinkplezier.

Onze selectie BBQ-wijnen:
Domaine Ancely Que j'aime ta couleur 
Kirrihill Premium Selection Shiraz
Toro de Piedra Viña Requingua Carmenère, Cabernet Sauvignon - Grand Reserva

Barbecue wijnen gerecht BBQ rood wit rosé
Mosselen

Mosselen

De mosselen hebben dit seizoen een mooi vol visgewicht, met een roomwitte kleur en zijn licht zoet van smaak. Mosselen zijn terecht populair. Wereldwijd zijn er klassieke en moderne recepten. Een eerlijk en heerlijk product, lekker en voor ons allemaal. Mosselen vragen in het algemeen om zuivere, strakke wijnen met een lage complexiteit.

Onze selectie mosselwijnen: 
Cortijo Trifillas CT - Screwcap Verdejo - Sauvignon Blanc
Beau Chêne NEW Vin de France Sauvignon Blanc - Viognier
Domaine de la Combe Muscadet de Sèvre et Maine Sur Lie
Rapariga da Quinta Luis Duarte White Antao Vaz - Arinto
Mus Rueda Mus Lías 'Verdejo', 75% from inox onlees, 25% barrel aged
High Heaven Vintners Columbia Valley - Cloud Mountain Chardonnay

Mosselwijnen mosselen wijn combinatie
Zeetong

Zeetong

Tong is een ware delicatesse, het visvlees is stevig en tegelijkertijd zacht en sappig. De meest gekende bereiding is wellicht de tong meunière, waarbij de bebloemde tong in zijn geheel in boter gebakken wordt en nadien overgoten wordt met braadvet waaraan citroensap en peterselie is toegevoegd. Naargelang de bereidingswijze serveren we frisse, witte wijnen met een hogere zuurtegraad (zonder saus) of droge, volle, witte wijnen met een vet karakter bij rijkelijke bereidingen (met saus).

Onze selectie zeetongwijnen:
Les Sensibles Vin de Pays d'Oc Sauvignon Blanc
Les Lodges Le Clos - Ludovic Laur Chardonnay - Côtes du Lot
Château Brondelle Sauvignon, Semillon Graves Cadet
Ra Nui Wairau Valley Sauvignon Blanc
Antoine de la Farge Grand Vin - Artisan des Terroirs "L'Enfant Rebelle" 
Domaine Jean Dauvissat Père & Fils Chablis Premier Cru Côte Léchet

Zeetong wijn gerecht wit
Langoustin

Langoustine

Langoustines (nieroogkreeftjes) zijn schaaldieren. Het zijn kleine zeekreeften die 15 tot 20 cm lang worden. Net als bij kreeften zijn de voorste poten sterk ontwikkeld en eindigen ze in scharen. In de gastronomie worden ze meestal klaar gemaakt met de koppen er nog aan, want daar zit de meeste smaak in. Langoustine hebben een fijne en delicate smaak. Ze laten zich dan ook graag combineren met witte wijnen die deze eigenschappen ook verenigen.

Onze selectie langoustinewijnen:
Breedeweelde Cape White Chenin Blanc 
Bodegas As Laxas Rias Baixas Outon Albariño
GRAND C Réserve Pinot Blanc
Château d'Alix 100 % Sauvignon Blanc Pessac-Léognan
Kornell Florian Brigl Aichberg Pinot Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Langoustine wijnen wit gerecht